PLANKEN- EN PARKETVLOEREN LILLE EN OMGEVING

 

Onze diensten en producten zijn naast Lille ook beschikbaar in Zoersel, Malle, Grobbendonk, Achterlee, Vispluk en naaste omgeving. Hieronder vindt u wat van onze diensten en producten. Klik gerust verder door de site voor meer informatie over parketvloeren, plankenvloeren, onderhoud, reparaties en renovaties.

PARKETVLOEREN IN LILLE

Bij Arno van der Loo kunt u terecht voor alle soorten parket en houten vloeren. Een parketvloer is een kwaliteitsproduct met een zeer lange levensduur, mits goed onderhouden en vakkundig gelegd.

Arno van der Loo levert en plaatst parketvloeren van massief hout, in alle denkbare kleuren, materialen en varianten.

MASSIEF HOUTEN PARKET

Massief parket is de verzameling van alle parketvloeren waarvan de opbouw enkel uit massief hout bestaat. Hieronder verstaan we onder andere de plankenvloer, het traditionele parket, ‘tand en groef‘ parket, het mozaïekparket en de zogenaamde Hongaarse punt.

TRADITIONEEL MASSIEF HOUTEN PARKET

Deze massieve parketvloeren bestaan uit stroken zonder ‘tand en groef’, met een dikte van 6 tot 14 mm ( in België meestal 10mm.) Deze parketvloeren zijn niet zelfdragend. Ze worden dus rechtstreeks verlijmd op de ondervloer, of bij grotere afmetingen worden deze stroken ( lamellen) gelijmd en genageld op een ondervloer of onderparket.

Dit onderparket kan bestaan uit bijvoorbeeld een mozaïekparket, OSB of een WBP plaat. Door de constructie van ondervloer en parket krijgt men een uiterst stabiel systeem welke de krimp van de lamellen beperkt, wat de duurzaamheid van deze vloeren ten goede komt. Deze traditionele parketvloer heeft mede door zijn aloude toepassing bewezen de beste en meest stabiele massieve parketvloer te zijn op gebied van bredere delen;de werking van deze bredere delen is minder dan van een tand en groef parket zonder onderparket. Dit type parket kan in principe ook op vloerverwarming geplaatst worden.

Gezien de uitgebreide mogelijkheden (tot verschillende motieven en boorden, houtsoorten, plaatsing op vele ondergronden, vele afwerkingmogelijkheden) kan dit type parket in alle kamers gebruikt worden (van klassiek, modern, rustiek tot retro ).

De parketvormen in dit type van parket zijn onbeperkt. Eigenlijk kunnen alle mogelijke uitzichten op het systeem “traditionele parket” gemaakt worden.

TRADITIONELE PLANKEN VLOER

Een plankenvloer bestaat uit planken, waarvan de breedtes en lengtes variëren. Plankenvloeren kunnen gelijmd of genageld worden. De breedtes kunnen variëren van 5cm tot bijvoorbeeld 30cm.

Plankenvloeren kunnen worden gelegd naast elkaar, of in een bepaald patroon. Het leggen van een plankenvloer is wel specialistenwerk.

Ook kasteelvloeren en oude eiken kloostervloeren behoren tot deze groep en zijn een mooi voorbeeld van een plankenvloer.

REPARATIES AAN UW PARKETVLOER

Uw parketvloer heeft schade opgelopen die van dusdanige aard is, dat alleen opnieuw schuren niet meer voldoet. Een voorbeeld hiervan is een waterschade die bijvoorbeeld is ontstaan door het lekken van een (af)wasmachine, of een gat in uw parket door het vallen van een zwaar voorwerp of een vaas.

Vaak moet er dan een gedeelte van het parket worden verwijderd en worden vervangen door nieuw hout, van hetzelfde type. Daarna wordt de vloer weer vakkundig afgewerkt, zodat het resultaat een strakke gloednieuwe vloer is.

In sommige gevallen volstaat het alleen schuren en afwerken van het gerepareerde gedeelte.
Door onze ruime ervaring in dit soort werk is naderhand niet meer te zien waar de overgang heeft gezeten.

OFFERTE AANVRAGEN

    Uw naam

    Uw e-mail

    Telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht