Parketvloeren

Bij Arno van der Loo kunt u terecht voor alle soorten parket en houten vloeren. Een parketvloer is een kwaliteitsproduct met een zeer lange levensduur, mits goed onderhouden en vakkundig gelegd.

Arno van der Loo levert en plaatst parketvloeren van massief hout, in alle denkbare kleuren, materialen en varianten.

Traditioneel parket

Wij leveren ook de traditionele parketvloer. Deze massieve parketvloeren bestaan uit stroken zonder ’tand en groef’, met een dikte van 6 tot 14 mm ( in België meestal 10mm.) Deze parketvloeren zijn niet zelfdragend. Ze worden dus rechtstreeks verlijmd op de ondervloer, of bij grotere afmetingen worden deze stroken ( lamellen) gelijmd en genageld op een ondervloer of onderparket.

Deze ondervloer kan bestaan uit bijvoorbeeld een mozaïekparket, OSB of een WBP plaat. Door de constructie van ondervloer en parket krijgt men een uiterst stabiel systeem welke de krimp van de lamellen beperkt, wat de duurzaamheid van deze vloeren ten goede komt. Deze traditionele parketvloer heeft mede door zijn aloude toepassing bewezen de beste en meest stabiele massieve parketvloer te zijn op gebied van bredere delen;de werking van deze bredere delen is minder dan van een tand en groef parket zonder onderparket.

Dit type parket kan in principe ook op vloerverwarming geplaatst worden.

Gezien de uitgebreide mogelijkheden (tot verschillende motieven en boorden, houtsoorten, plaatsing op vele ondergronden, vele afwerkingmogelijkheden) kan dit type parket in alle kamers gebruikt worden (van klassiek, modern, rustiek tot retro ).

De parketvormen in dit type van parket zijn onbeperkt. Eigenlijk kunnen alle mogelijke uitzichten op het systeem “traditionele parket” gemaakt worden.

Afwerking

Deze vloeren worden meestal terplaatse geschuurd en afgewerkt. De afwerking kan dus gekozen worden uit een onbeperkt gamma afwerkingsproducten en kleuren, volledig à la carte.

Wilt u informatie over een massieve parketvloer, klik dan hier